Πως θα ερθετε

Από τη Θεσσαλονίκη, η συντομότερη διαδρομή είναι μέσω Βέροιας και Καστανιάς. Δεν θα οδηγήσετε περισσότερο από 4 ώρες, ενώ τα τοπία που στο μεταξύ θα έχετε συναντήσει θα σας εντυπωσιάσουν. Αν θέλετε να κινηθείτε “off road”, σας προτείνουμε να κινηθείτε στην κλασική διαδρομή Θεσσαλονίκη - Γρεβενά, από εκεί θα ανηφορίσετε προς το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας και μετά θα ακολουθήσετε ανατολική πορεία που διασχίζει τη κοιλάδα του Αώου. Θα συναντήσετε χωριά ξεχασμένα από το χρόνο, ψηλά στα αριστερά σας θα σας κοιτούν οι αλπικές κορυφές της Τύμφης, ενώ στα δεξιά σας θα έχετε τον επιβλητικό Σμόλικα. Το θέαμα είναι μάλλον μοναδικό στην Ελλάδα. Από τη Βασιλίτσα μέχρι την Κόνιτσα θα διανύσετε 60 χιλιόμετρα άγριας φυσικής ομορφιάς. Η διαδρομή αυτή ενδεχομένως να είναι μη προσπελάσιμη σε περιόδους κακοκαιρίας.

Από Αθήνα, έχετε τις εξής εναλλακτικές:

  • Ακολουθείτε την Εθνική οδό Αθηνών Πατρών μέχρι το Ρίο, περνάτε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου ή με φέρυ μποτ στο Αντίριο και ακολουθείτε την εθνική οδό περνώντας από Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Άρτα με προορισμό τα Ιωάννινα. Από εκεί ακολουθώντας το δρόμο προς Κοζάνη, θα βρείτε την Κόνιτσα ύστερα από 45 λεπτά περίπου. Αυτή είναι και η ταχύτερη εναλλακτική.
  • Ακολουθείτε την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας μέχρι την παράκαμψη για Δελφούς, όπου και αφήνετε τον αυτοκινητόδρομο για να συναντήσετε τα πανέμορφα νότια παράλια της Στερεάς Ελλάδας. Θα περάσετε από Γαλαξίδι, Ιτέα, Ναύπακτο μέχρι να συναντήσετε την Εθνική Οδό Πατρών Ιωαννίνων, από όπου θα ακολουθήσετε την ίδια πορεία με την διαδρομή 1 (Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Αρτα, Ιωάννινα).
  • Ακολουθείτε την Εθνική Οδό μέχρι το ύψος της Λαμίας, όπου στρίβετε στην παράκαμψη για Δομοκό. Θα οδηγήσετε ατέλειωτες ευθείες στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, περνώντας από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα, δίπλα στα υποβλητικά Μετέωρα. Κατόπιν θα διασχίσετε κάθετα την Πίνδο, ακολουθώντας την εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομή από το πέρασμα της Κατάρας, θα συναντήσετε το Μέτσοβο και λίγο αργότερα θα αντικρίσετε τα Ιωάννινα. Από εκεί θα συνεχίσετε βόρεια στην Εθνική οδό προς Κοζάνη και 45 λεπτά αργότερα θα βρίσκεστε στην Κόνιτσα.

Αεροπορικώς:

  • Αθήνα-Ιωάννινα: Τρεις πτήσεις καθημερινά (δύο από την Ολυμπιακή, μία από την AEGEAN).

Από τα Ιωάννινα θα φτάσετε στην Κόνιτσα είτε με λεωφορείο, είτε με ενοικιασμένο αυτοκίνητο.
Από τα Ιωάννινα η Κόνιτσα απέχει 64 χλμ.
Η Κόνιτσα συνδέεται οδικώς με όλα τα χωριά της επαρχίας με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.