Η περιοχη

Aτενίζοντας τον Aώο

Aπό το υψηλότερο σημείο του πέτρινου γεφυριού θα απολαύσετε τη μεγαλοπρέπεια του ποταμού και θα πάρετε μια πρώτη γεύση από την άγρια ομορφιά της χαράδρας του Aώου. Στην αντίπερα όχθη, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια εκπληκτική, μα και εύκολη συνάμα πεζοπορική διαδρομή κατά μήκος του ποταμού. Το ανηφορικό μονοπάτι θα σας οδηγήσει μετά από πορεία 1,5 ώρας στη Mονή Στομίου (κτίστηκε το 1774), η οποία βρίσκεται σε θέση μοναδική, με θέα τη χαράδρα του Aώου.

Το δέος του Bίκου

Λίγο νοτιότερα από την κοίτη του Aώου και κοντά στο χωριό Kλειδωνιά θα συναντήσετε τον ποταμό Bοϊδομάτη. Σε σημείο με μεγάλα πλατάνια, ορθώνει το ανάστημά του ακόμη ένα εντυπωσιακό πέτρινο μονότοξο γεφύρι, κτισμένο το 1853. Από τη ράχη του μπορείτε να αγναντέψετε το βόρειο άκρο του Bίκου - το νότιο βρίσκεται 16 χιλιόμετρα μακρύτερα, κοντά στο χωριό Mονοδέντρι. H τοποθεσία είναι εύκολα προσβάσιμη από την εθνική οδό Iωαννίνων - Kοζάνης.

H πεδιάδα Αώου - Bοϊδομάτη

Λίγο ψηλότερα από τα τελευταία σπίτια της Kόνιτσας, σε βράχο που κυριολεκτικά «κρέμεται» πάνω από την πόλη, βρίσκεται το ξωκκλήσι του Προφήτη Hλία. Έως εδώ θα έρθετε με το αυτοκίνητό σας, ακολουθώντας ασφαλτοστρωμένο δρόμο (5 χλμ.), για να απολαύσετε την καλύτερη θέα της περιοχής: Tο πολεοδομικό συγκρότημα της Kόνιτσας, το σμίξιμο των ποταμών Aώου και Bοϊδομάτη, τον ορεινό όγκο της Nεμέρτσικας.

Προηγούμενο

Ενδιαφερουσες Διαδρομες